Da li je tarot praznovjerje

To bi smo pitanje mogli postaviti za bilo koje područje ezoterije; astrologiju, numerologiju, gledanje u šalicu kave ili gledanje u grah.

Mnogo je puta dokazano u realnom životu da tarot nije puka mašta za proizvodnju automatskih odgovora već proricateljsko sredstvo kako za budućnost tako i za ono prije i sada. Priznati znanstvenici su se okretali tarotu kada nisu mogli doći do rješenja znanstvenim putem. Carl Jung, svjetski priznati psihoanalitičar, učenik Sigmunda Freuda, posvetio je preko deset godina proučavanju nadnaravnog, a posebice tarotu i astrologiji. Međutim, kao i u stara vremena i danas se mnogo buke zna podignuti oko tarota i tarot majstora, te ostalih praktikanata raznih područja ezoterije. Nije to samo stvar nevjere već stvar neznanja, jer neznanje vodi u fanatičnu vjeru ili fanatičnu nevjeru.

Otvaranja:

Keltski križ je najopsežnije tarot otvaranje, pa sve do otvaranja mnogo manjih brojčano. Svako otvaranje tarot karata može vam donijeti i pozitivna i negativna iznenadjenja kao i odgovore koje već znate ili mislite da znate.

Tarot karte postoje stoljećima te se stoljećima kroz njih gleda budućnost, precizno i točno. Oni koji su mu se obratili s bilo kojim pitanjem svjedoci su njegove moći proricanja uz napomenu da je vrlo bitno tko se njima služi, takle, tko vam tumači tarot: onaj koji ga slabo ili nikako ne poznaje ili vrhunski tarot majstor. Čak se i iz jedne karte može dobiti znak za iščitavanje mnogoga, posebice kad se ta karta poveže s drugima. Tarot gatanje, divinacija ili proricanje, kako god to nazvali dolazi od nadnaravnog nadahnuća, dara koji tumač nosi u sebi. Ćudesna je moć proricanja drevnih karta tarota te bi bili dobro za one koji ne vjeruju da prvo provjere o čemu se radi a onda donose sudove.

Kao što bi bilo dobro za one koji su dobili odgovore koji im se ne sviđaju da se probude u realnost.

Kratko o tarotu:

Pretpostavka je da su tarot karte nastale negdje u 14-om stoljeću no ne zna se točno gdje, ostala su do dan danas samo nagađanja. Sastoje se od Velike i Male arkane, od kojih Mala arkana ima 56 karata, a Velika 22. Postoji na stotine špilova što tradicionalnih što privatnih, ali za svaki važe ista osnovna pravila dok je ostalo na tumaču i tarot majstoru, njegovu poznavanju i intuiciji.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s