TAROT ASTROLOGIJA NUMEROLOGIJA

TAROT
Tarot je najpoznatiji i najrašireniji oblik proricanja i tumačenja kako budućnosti tako i sadašnjosti u današnjem modernom svijetu, ali je to bio i davno prije. Čak i oni koji nikad nisu dotakli tarot špil su barem čuli za karte tarota i vidjeli su ih na nebrojenim televizijskim emisijama ili širom interneta. Špil od 78 karata podijeljen je u dva dijela: Velika arkana i Mala arkana. Velika arkana su glavni dio karata a mala, koja se sastoji od 22 karte okrenuta je više materijalnom i svakodnevnom. Karta Luda, Svijet, Obješeni čovjek i toranj su samo neke od karata među onima koje su uključene u veliku arkanu. Mala arkana, dalje, je podijeljena u četiri odijela: mačevi, pehari, novčići ili diskovi i štapovi.
Proricanje se radi slično kao što je slučaj s runama miješanjem i fokusiranjem na pitanje koje je postavljeno.  Opet, svaka karta ima svoje određeno značenje i vrlo je važna njezina veza s ostalim kartama, jer se jedna karta ne može sama tumačiti da bi dala odgovore na pitanja.

ASTROLOGIJA
Astrologija je grana ezoterije koja je najbliža znanosti. U astrologiji, proricanje se provodi analizom znakova zodijaka u odnosu na planete i kuće. Dok mnoge  stranice diljem interneta nude generalizirane horoskope, temeljitiji i osobniji horoskop može se predvidjeti kroz razvoj jednog astrološkog grafikona, detaljnu analizu profesionalnog astrologa. Dvanaest znakova sunca su: Ovan, Vaga, Rak, Jarac, Djevica, Bik, Škorpion, Lav, Vodenjak, Blizanci, Strijelac i Ribe. O astrologiji su ispisanje na stotine knjiga, što stručnih, što nestručnih, te je ovo samo kratka definicija onoga što ona u suštini jeste.

NUMEROLOGIJA
Numerologija je proučavanje brojeva i njihov odnos s našim životima. Ono glavno što stoji  iza ovog oblika proricanja je da se svaka osoba rađa podudarna s određenim skupom brojeva. Ti brojevi nas obavještavaju o osobi koja jesmo ili ćemo postati, ljudima s kojima ćemo se susresti i događajima koji će se odvijati u našim životima. Kroz numerologiju također možete doznati sretne brojeve, dane, godine i sve ono što je vezano za brojeve direktno.

Svaka metoda proricanja je subjektivna, što znači da tarot majstor treba odrediti što znače određeni simboli. Ovo je samo kratki pregled najpopularnijih i najtraženijih tehnika proricanja danas.

Oglasi